Bekräftelsemail – En hjälp!


Bekräftelsemail - En hjälp!

Jag får ofta frågor om buggar i Ratalog. Och visst händer det att det knasar, som t.ex. när å, ä, och ö plötsligt inte ville fungera.

Men de allra flesta felen beror på mänskliga faktorn, d.v.s. mig som administratör eller den medlem som lagt in formuläret.

Ett tips för att minska fel är, att när du skickat formuläret låta fönstret stå kvar öppet och öppna ett nytt fönster med din mail, där du då fått ett bekräftelsemail med en kopia av formuläret du skickat. Granska mailet och kolla att allt blev rätt.

Om något blev tokigt går du tillbaka till det fönster där du skickat formuläret och trycker på bakåtknappen. All info du lade in (utom sökningar efter t.ex. föräldrar) finns då kvar ifyllda och du kan korrigera det som blev fel och skicka formuläret igen.

Jag får alla formulär skickade till min mail och jag lägger alltid in formulären "nerifrån" i maillistan så senaste formuläret skriver alltid över det tidigare.

Vet att många även ibland råkar skicka formulär genom att råka trycka på enter-knappen och att man då inte hunnit fylla i färdigt innan formuläret skickats. Även då kan ni trycka bakåt, lägga till det ni missat och skicka igen. Smiley smile